Lantbröd med valnötter och morot.

Deg till 16 frallor eller 2 limpor.

50 g jäst
5dl fingervarmt vatten
25 g smält smör
1/2 tsk salt
2 msk bröd sirap
1/2 dl brunt farin socker
2 dl rivna morötter
50 g grovt hackade valnötter
ca 12 dl lantbrödsmjöl

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke.
Smält smör, häll i vatten och värm till fingervarmt ( 37 grader ) innan vätskan hälls över jästen.
Blanda i salt, sirap, farin socker, valnötter, rivna morötter och slutligen det mesta av mjölet.
Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i ca 30 minuter under en handduk.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma två limpor alt 16 frallor. Lägg dem på en plåt och täck över med bakduk. Låt sedan degen jäsa i ytterligare 40 minuter.

Limpor ska gräddas i nedre delen av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.

Frallor ska gräddas mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter.

Låt sedan bröden svalna på galler under en bakduk !
 










Kommentarer
Postat av: Mita

Det så virkelig godt ut! Takk for tips!! :D

2010-08-04 @ 14:20:28
URL: http://mitathatsme.blogg.no
Postat av: Carin

Å mumma. Det här måste jag prova nån gång!

2010-08-04 @ 14:26:47
URL: http://www.metrobloggen.se/adayinmylife
Postat av: ninni

de såg himla smaskens ut =)

jag måste ju säga desamma, din lille ser ut till att vara en liten charmör redan=)

2010-08-04 @ 14:29:09
URL: http://ninniyesthatsme.blogg.se/
Postat av: FLOOSAN

Va gott det såg ut, va huslig och duktig du är!

2010-08-04 @ 16:38:30
URL: http://blogg.mama.nu/floosan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0