Svar på kommentar...

Jag har fått en fråga av en läsare angående Viggos matvanor. Eftersom jag varken fick mailadress eller blogg länkad har jag valt att svara här istället.

Viggo har ätit ersättning som komplement sen han var bara någon vecka gammal. Vi hade tur för Viggo accepterade både napp och flaska från första stund. Det blev vår räddning eftersom jag inte hade tillräckligt med mat åt vår "jätte-bebis" i brösten...

Vi började med babysemp på tetrapack. Tyvärr står ingen doseringsmängd på små förpackningarna och vi gav honom därför på tok för lite mat i början. BVC var inte till någon vidare hjälp tyvärr. De verkar anse att "en bra mamma är en mamma som ammar".  Min amning funkade inte alls och Viggo fick långt ifrån så mycke mat som han faktiskt behövde.

Vi ökade dosen ersättning ganska drastiskt - från 20 ml som BVC tanten sagt till 80-120 ml som det stod på nätet att en bebis i vår storlek behövde. Efter den förändringen slapp Viggo vara hungrig men drabbades av förstoppning istället.

Vi fick rådet att byta till NAN 1 istället. Vi började med tetrapack även där men insåg ganska snart att det skulle bli en galet dyr historia. Viggo skulle äta ca 6 tetrapack om dagen - vilket innebär en kostnad på närmare 60:-/dag. Nu blandar vi vår egen ersättning av NAN 1 pulver och det har funkat kanon.

Viggo är en mätt och glad bebis utan magproblem !

Jag vet att inte alla bebisar accepterar flaskan och jag är ingen expert på ämnet. Såhär har vi gjort och jag hoppas ni kan prova er fram och hitta en lösning som passar för er och ert barn !

Lycka till !

Kommentarer
Postat av: Vi & Du - Gravid och mamma till två flickor

Jag kommer ihåg att med min äldsta så körde jag först på sempers men den fungerade inte alls, pratade med bvc och dom tyckte jag skulle testa lemolacen (utan mjölk) men fungerade inte heller..Sen bytte jag till NAN 1 och det fungerade kanon till henne. Och sen när minna kom körde vi med NAN 1 i början och det fungerade bra där med. :)

2010-08-03 @ 19:18:19
URL: http://milliez.nu
Postat av: Sanna

Jag kunde inte amma alls.=( Inåtvända bröstvårtor. Och möttes konstant av höjda och förebrående ögonbryn. Inte så att jag orkade berätta för alla att det inte var det lättaste att amma utan "riktiga" bröstvårtor... Så länge ens barn är mätt, nöjd och glad så borde det spela kvitta om den får det via flaska eller bröst. Man kan ju hålla sin lilla älskling tätt, tätt, intill vid matning ändå? Och kärlek har jag gott om i hela kroppen som aldrig sinar. KRAM!

2010-08-03 @ 19:33:01
URL: http://silverliv.blogg.se/
Postat av: SOFFIE

va skönt att han tog flaskan så bra ,perfekt med ersättning då ej bröstmjölken räcker till,

Hoppas solen vill visa sig imorgon på dagen det verkar som den alltid ska komma fram på e.m,

ha en goo kväll

2010-08-03 @ 19:36:37
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

sv: Ja jag menar det :)

2010-08-03 @ 19:43:23
URL: http://grynis.blogg.se/
Postat av: angelina

bor med i KD :) FAst nu ikvll är väder bra :D

2010-08-03 @ 20:32:38
URL: http://angelinav.blogg.se/
Postat av: Johanna!!

Tack för ditt svar!!!

2010-08-03 @ 20:32:41
Postat av: Carolina - Mamma till Minna

Vi började också ge ersättning rätt tidigt, som komplement.. Tyckte inte att Minna verkade bli mätt när hon bara åt från mig. Vi hade också tur, Minna tog både flaska och napp från början. Till skillnad från er fick vi råd från BVC, de sa att det är upp till var och en hur man vill göra med amningen.. Kändes skönt att höra! Nu äter Minna ersättning, puréer, gröt och välling. :-)

2010-08-03 @ 20:44:05
URL: http://livetmedlina.blogg.se/
Postat av: Vi & Du - Gravid och mamma till två flickor

Hehe ja sån är jag ;)Ja det kan man minst sagt säga. Och så är det ju så olika från barn till barn :)

2010-08-03 @ 21:05:54
URL: http://milliez.nu
Postat av: Grynet mamma till lille Vidar

sv. Ja visst har dom? Men jag ska i alla fall bevisa för dom trångsinta jävlarna att man kan leva utanför ramarna också :)

2010-08-03 @ 21:07:49
URL: http://grynis.blogg.se/
Postat av: jenny Ölmebo

ja precis!

Så gör jag med :Shehe nej inte alls, jag förstod precis hur du menade med ditt svar :)mm jag kunde inte heller amma mina, endast Emma som det funkade skitbra med

2010-08-03 @ 21:19:24
URL: http://familjenav6.blogspot.com
Postat av: Carolina - Mamma till Minna

Sv: Ja, precis.. Huvudsaken är ju en mätt och belåten bebis! :-)

2010-08-03 @ 21:34:04
URL: http://livetmedlina.blogg.se/
Postat av: Katrin

Här var det tvärtom, semper gick toppen men NAN blev Leo jättedålig i magen av..

Han är ju också uppvuxen på ersättning på han vägrade ta bröstet efter ca en vecka.. BVC var tack o lov jätte förstående och har inte alls tjatat om amningen, det gjorde de däremot på förlossningen och barnmorskan.. och internet sen! ujuj.. där var man ju världens sämsta om man inte ammade.. inte konstigt att nyblivna mammor mår dåligt!

Huvudsaken är ju att bebisen blir mätt och mår bra! Och mamman med! och idag är ju ersättningen så pass bra att det knappt spelar roll.hopaps du slapp alla ångest tankar iaf..Kramkram

2010-08-03 @ 21:47:54
URL: http://vardagenvar.blogg.se/
Postat av: Cajsa - (F O T O B L O G G) ¸

Då lägger jag till dig nu med då. :) hoppas du stannar men det tror jag. :)

2010-08-03 @ 21:52:56
URL: http://hallgreen.blogg.se/
Postat av: Sofie

Här har det med använts Nan1 och 2, kommer ihåg med första barnet så köpte vi dyrt på apoteket tills vi kom på att det fanns billigare på Maxi hehe.

Tur det finns komplement för alla oss som behöver det!

2010-08-03 @ 22:02:20
URL: http://www.alltforforaldrar.se/frusofie
Postat av: johanna

Victor fick ersättning från att han va 1,5 månad. Vi började med det utan att fråga BVC för kände att dom inte va till nån hjälp iaf

Förstår inte varför folk ska höja på ögonbrynen för man inte ammar? Och det första folk frågade och frågar fortfarande om jag ammar. Det känns som man är en sämre mamma för man inte amma sin bebis så den blir mätt. Man får alltid höra att dom barnen som får ersättning är sjukare oftare än barn som ammas, Victor har peppar peppar inte varit sjuk en gång och jag känner dom som har ammat länge och ofta haft sjuka barn.

Hellre ersättning och en .mätt bebis, än amma och ha en konstant hungrig och gnällig bebis som inte ökar i vikt.Kram

2010-08-03 @ 22:12:02
URL: http://stoltmammatillvictor.blogg.se/
Postat av: Frida ♥ Mamma till Haylie

Rätt knäppt att ersättning och blöjor ska vara så jäkla dyrt! Det är ju något som man MÅSTE ha. Affärerna går ju dessutom back väldigt mycket på att sälja iallafall blöjor.

2010-08-03 @ 22:31:35
URL: http://bigmamaa.blogg.se/
Postat av: Jannie

Bvc-damerna är ett släkte för sig verkar det som!

Finns självklart guldkorn med...

Men våran tanta är oxå lite udda!

Jag frågade lite om o pumpa ut o ge på flaska.

(jag emamma mu 24 timmar om dygnet)

Om d skulle va så att jag vill "göra något" o Larsa har pojken.

"Ingen bra idé alls,sa tanta! Han äter ju jättebra

o det ska man inte äventyra!

Ofta vill de inte ta bobisen när de har fått smak på flaskan!"

O så fick jag ett sådant där bittert ögonkast...Men vi trotsar tanten! Hoppas att det lyckas oxå...

Kramar

2010-08-04 @ 00:05:31
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Edvinsmamma - Nu också mamma till lill Tore ♥

Trist att dom på BVC alltid är för ammning. Fungerar det inte kan man som mamma inte göra så mycket. Tur att fungerar bra med ersättning och att han från start tagit napp och flaska :)

Kram

2010-08-04 @ 12:24:16
URL: http://edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: sofie

Det är klart att amning är det bästa för barnet, men både personalen på bb och bvc-tanterna är såna jävla amnings-facister! Hallå, det är inte 1850! Vi började med NAN så fort vi kom hem från bb. Men hela första dygnet skrek han.. KONSTANT! Och tanterna slet i mina bröst, slet i honom..och mjölken sprutade åt alla håll.. Jag var trött, så jag bara låg där. Nu ångrar jag som fan att jag inte bad om ersättning direkt. För så fort kärringen gav sej och hämtade mat åt honom så blev han lugn och go... Efter det har vi försökt amma, och det har funkat ganska mycket. Men är han bara lite för hungrig så får han panik när jag lägger honom vid bröstet. Inte alls konstigt efter behandlingen vi fick på BB. Uscha.. tur att jag kom hem till världens bästa storasyster som tog tag i saken och hjälpte oss med allt :) Skönt att det har funkat för er med.. men snacka om att man är klokare till nästa barn! Eller hur? :) Kram på dej!

2010-08-04 @ 14:40:20
URL: http://frugustafsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0