Frukost bröd med aprikos och solrosfrön
Efter att ha letat inspiration här på nätet valde jag ett grundrecept på bröd som jag sedan har smaksatt med aprikoser och solrosfrön.
Här kommer receptet om någon är sugen på att baka !
Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g rumtempererat smör fördelat i mindre bitar
3 msk sirap
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl special
Smaksättning:
1,5 dl torkade aprikoser
Solrosfrö
1 ägg till pensling
Finfördela jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och slå över jästen och rör om. Rör i salt, sirap och smör.
Tillsätt mjöl och aprikoser och blanda ihop till en deg.
Knåda den smidig i några minuter.
Låt jäsa under duk i 45 minuter.Kavla ut två rektangulära plattor och lägg på vardera plåt. Skär i rutor, pensla med ägg och strö över solrosfrön.
Grädda i ugn, 225 grader i mellan 5-8 minuter beroende på ugn och tjocklek på plattorna.
Det där lät supergott!
gu så gott! det ska jag nog testa baka, ha en toppen lördag! kram
Hej. Jag har gått med i det där nu, men vad händer med poängen? Får man nåt när man nått en viss poäng?
Hei :)
Tusen takk for kjempe koselig kommentar :)
Ja men nu hängde jag ju med. Dumma mig! Nu förstår jag ju vad den där sidan går ut på :)
Jo det blir väl lätt så att det blir rörigare om man har mindre yta att röra sig på..
Vi bor 4 personer på 71 kvadrat vi. Lite jobbigt ibland. Men letar febrilt efter en ny lya :D
Det ser gott ut! Nån slags scones, nästan...mycket smör i brödet ;) mmmm....
Du som är såååå himla duktig med att baka och grejja kommer ju kunna göra mat åt LillViggo sprätt-lätt :)
sv. tack så mycket! hoppas att du också har en jättefin dag!
det receptet verkar gott - ska absolut provas : )
Sv: Kul att du uppskattade tipset! :)
Nu blev jag sugen på att baka!