Tekakor

Här kommer en ny bak favorit ! Nämligen tekakor !

Ingredienser

 50 g jäst

5 dl fingervarm (37 grader) mjölk

3 msk honung

1 äggula

13-14 dl vetemjöl special

200g rumsvarmt smör

1 tsk salt

 Gör så här

 Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret.

Arbeta kraftigt i 5 minuter & låt sedan jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar, låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.


Kommentarer
Postat av: emma sofie

Mm mums!

2010-07-20 @ 08:28:29
URL: http://masofie.se
Postat av: Jeanette

sv: Tack, detsamma!

2010-07-20 @ 09:10:12
URL: http://nettanbutterfly.blogg.se/
Postat av: Karin

Meen gud vad gott!!!Du måste lära mig!!!!Det är Tommys Favobröd ;)Kramar

2010-07-20 @ 10:09:51
URL: http://shoegalnogg.blogspot.com/
Postat av: Jolie

Måste prova. :-)

2010-07-20 @ 10:33:44
URL: http://omenmamma.babyblogg.se/
Postat av: Petra

Mums låter gott. Tycker du e så flitig o pysslig hela tiden ,var får du all energi ifrån?

Mvh Petra

2010-07-20 @ 12:03:46
Postat av: Agnes

Vad konstigt att du säger det, står tekakor i vår ugn i skrivande stund :)

2010-07-20 @ 13:34:54
URL: http://agneslauedberg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0